![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6iALVJXCkM78PS61jytEG5LbCpBe4wdxb3u1x14Jew4gfRnM3FQcAd_1qT9OhzA0LhepdcjCxBPMB7JhSWi3OUvSJq0INtVNZSp03C4pp6kMdCC8FAb9WsUcqsO4uTFymhFLUVHnMTU74/s320/butterscotch-bread-250.jpg)
Bahan-bahan
2 biji telur
3 sb butter cair
2 cwn gula perang
2 cwn buttermilk
4 cwn tepung gndum
1-1.5 st baking powder
1 st baking soda
1/2 st salt
1 cwn kismis/chop nut
Cara membuatnya:
pukul telur dengan garpu
masukkan gula perang dan mentega yg telah dicairkan
masukkan buttermilk dan kacau hingga sebati
dalam mangkuk yg berbeza, masukkan bahan2 kering tadi sehingga sebati
setelah bahan kerang sebati masukkan bahan yang bash dan gaul sehingga keduaa-duanya sebati.
akhir sekali masukkan kacang atau kismis.
sapukan loyang dengan mentega sedikit
bakar pada suhu 200 darjah selama 30-40 minit.
*kalau nak butterscotch tambahan atas roti ni resepi butterscotch:
1 cwn gula perang
1 sb vanilla
3 sb mentega
3/4 cwn whipping cream
sedikit garam
bahan-bahan ni masak atas dapur, masukkan gula mula2, pastu diikuti dengan mentega, whipping cream.api kena kecik dan kena sentiasa digaul agar tak hangus.
selamat mencuba pada kawan2 :)
No comments:
Post a Comment